Εγκατάσταση Ubuntu Netbook Edition σε Dell Inspiron Mini 910;

Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα!

Έχω ένα netbook εδώ (όπως λέω και στον τίτλο ένα Dell Inspiron Mini 910) που έχει έναν επεξεργαστή Intel Atom, 1GB DDR2 RAM και έναν SSD 8GB (ο μόνος αποθηκευτικός χώρος που έχει). Επίσης έχει μόνο ενσωματωμένα γραφικά. Τώρα τρέχει Xubuntu 18.04.3 LTS 32-bit (i686) με αρκετά καλές επιδόσεις και σχετικά χαμηλή χρήση υλικού (13% επεξεργαστή 43-45% RAM όταν κάθεται, 53% RAM με ανοιχτό Firefox 2 καρτέλες και εκεί ~40-50% επεξεργαστή). Η 18.04.3 είναι η τελευταία έκδοση του Xubuntu που δεν έχει τελειώσει η υποστήριξη και έχει x86 έκδοση. Τέλος πάντων έχω ακουστά την διανομή Ubuntu Netbook Edition, που είναι σχεδιασμένη ειδικά για Intel Atom. Το έψαξα λίγο και βλέπω ότι το netbook μου θα το έτρεχε μια χαρά. Αλλά μετά βλέπω ότι δεν υπάρχει πια ως ξεχωριστό λειτουργικό, αλλά έχει μπει στο κανονικό Ubuntu.

Υπάρχει τέλος πάντων κανένας τρόπος να το κατεβάσω από εκεί; Μπορώ μήπως να κατεβάσω μία παλαιότερη έκδοση και να τρέξω ενημέρωση κανονικά; Αν δεν γίνεται να το βάλω, έχετε να μου προτείνετε καμία διανομή 32 bit? Έχει δοκιμάσει κανείς Linux Mint 32 bit ή Zorin OS 15 Lite, που από ό,τι βλέπω το τρέχω άνετα στο netbook? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Ναι, Sparky, Bunsenlabs, Debian.

2 Likes

επισης mx και antix εχουν 32 bit εκδοση

1 Like

σωστά antix και mx αν θέλει κανείς και systemd διαφορετικότητα :stuck_out_tongue: , γενικά πάντως σχεδόν οτιδήποτε βασίζεται σε debian και όχι σε ubuntu για 32bit (εκτός πχ από solyd που φαίνεται δεν έχει 32bit)

2 Likes