Εγκατάσταση & Σετάρισμα μίας διανομής Linux στο VirtualBox

Ως πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς ,μας ανατέθηκε ως εργασία να δημιουργήσουμε σε bash ένα scriptάκι .
Το πρόβλημα ήταν πως οι περισσότεροι φοιτητές ,δεν είχαν ξαναέρθει σε επαφή με Linux & το να περάσουν μία διανομή Linux σε dualboot θα φαινόταν βουνό ,καθώς & επικίνδυνο για το ενδεχόμενο διαγραφής των αρχείων του δίσκου τους από λάθος.


Έτσι ,δημιούργησα αυτόν τον οδηγό σχετικά με την εγκατάσταση μιας διανομής Linux στο VirtualBox!

Ο οδηγός περιλαμβάνει:

  1. Λήψη & Εγκατάσταση & ρύθμιση του Virtualbox 6
  2. Λήψη & εγκατάστασης την διανομής Linux Mint 19 MATE (Παρόμοια διαδικασία με τις περισσότερες σύγχρονες διανομές LInux)
  3. Έγκατασταση των Additional χαρακτηριστικών του VirtualBox στο virtualmachine μας
  4. Παρουσίαση δυνατοτήτων του VirtualBox (ένωση οθονών ,screen capture & πρόχειρου ,shared devices)
  5. Tips & Tricks για το Virtual Machine σας προτάσεις διαμοιρασμού hardware (ram ,disk ,threads) του υπολογιστή σας με το Virtual Machine

Ο οδηγός αποτελεί συμπληρωματικό βίντεο του "Linux Tutorial for Beginners (Greek) που είχα φτιάξει πρόπερσι! η διαδικασία εγκατάστασης του Linux Mint 19 σε VirtualMachine παραμένει η ίδια με την εγκατάσταση του σε κανονικό υπολογιστή.Οπότε μπορείτε να δείτε πώς να φτιάξετε bootable usb (στο 0:59 ) του άλλου βίντεο & να ακολουθήσετε την εγκατάσταση από το ανανεωμένο LinuxMint19 tutorial που εμπεριέχεται σε αυτό το βίντεο.

Η διαδικασία είναι παρόμοια με τις περισσότερες σύγχρονες διανομές Linux!

4 Likes