Εγκατάσταση Scaner σε MX

Χαιρετώ, είναι η πρώτη μου επαφή μαζί σας αν και σας παρακολουθώ αρκετό καιρό. Μετά από χρήση για αρκετό καιρό, σε ένα παλιό και ασθενικό netbook, του AntiX με IceWM και επειδή έμεινα πολύ ικανοποιημένος, αποφάσισα και εγκατέστησα σε ισχυρότερο Laptop το MX-18.3. Το μηχάνημα πάει σφαίρα, αλλά ενώ η εγκατάσταση του εκτυπωτή έγινε κανονικά, ο scaner (Epson V200 PHOTO) δεν εγκαθίσταται με τίποτα. Περίεργο είναι το γεγονός ότι με το AntiX λειτουργούν όλα κανονικά. Είναι βέβαια μια λύση, όποτε θέλω να σκανάρω κάτι να ανοίγω το netbook κτλ…! Αλλά αν υπάρχει καμιά ιδέα πολύ θα το εκτιμήσω…
Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα.

1 Like

Καλώς ήρθες @leobatakis στο linux-user.gr.

θα πρέπει να κάνεις τα ίδια που είχες κάνει στην προηγούμενη διανομή.

Στην σελίδα της EPSΟΝ http://download.ebz.epson.net/dsc/se…search/?OSC=LX βάζεις “V200 Photo” και θα βρεις πακέτα και οδηγίες. Τα πακέτα υπάρχουν σε μορφές deb και rpm.

Για τα deb
[32bit] https://download2.ebz.epson.net/iscan/plugin/gt-f670/deb/x86/iscan-gt-f670-bundle-2.30.4.x86.deb.tar.gz

[64bit] https://download2.ebz.epson.net/iscan/plugin/gt-f670/deb/x64/iscan-gt-f670-bundle-2.30.4.x64.deb.tar.gz

Εναλλακτικά κατεβάζεις και κάνεις compile με το χέρι από εδώ από εδώ http://support.epson.net/linux/src/scanner/iscan/

Τα τελευταία 5 ή 6 χρόνια έχω εγκαταστήσει πάνω από 10 φορές τον Epson, σε Mint Xfce, Ubuntu Mate, AntiX και τελευταία MX πάντα με τον τρόπο που περιγράφεις: κατέβαζα τον κατάλληλο driver , αποσυμπίεση, άνοιγα τερματικό στον αποσυμπιεσμένο φάκελο και έδινα (το ίδιο αντίστοιχα και για τον εκτυπωτή)
sudo ./install.sh
Ενώ παλαιότερα η δουλειά γινόταν, στο σχετικά φρέσκο Ubuntu Mate και MX ο σκάνερ δεν εμφανίζεται!
Μάλιστα έκανα και δοκιμή στο Mint Xfce αλλάζοντας τον kernel από 4.19.05 σε 4.9.146 (αυτόν που έχει το AntiX) και πάλι τίποτα!

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!

1 Like

Το έλυσα!!!
Ένα “καταραμένο” ppa έκανε την ζημιά!!!
Το απ ενεργοποίησα, έκανα install, και όλα εντάξει με το σκάνερ στο MX.

Ευχαριστώ

1 Like

Μπορείς να μας ενημερώσεις ποιο ήταν αυτό και που χτύπαγε, προς γνώση των επόμενων;

1 Like

Έκανα δύο ενέργειες και δούλεψε:
1–Απενεργοποίησα το τελευταίο ppa!

2–Από το synaptik εγκατέστησα το “xscanimage”. Αυτό το τελευταίο δεν ξέρω αν έπαιξε κάποιο ρόλο!

1 Like