Εγκατάσταση NextCloud και appimage

nextcloud
appimage
#2

Καλώς ήρθες στην κοινότητα :smiley:

Η κοινότητα είναι ανεξάρτητη από μια κάποια τυχαία σελίδα στο facebook. Υποθέτω πως συνεχίζεις την συζήτηση απο εκεί, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος…

Σε παρακαλώ διόρθωσε το κείμενο, ώστε να κάνεις ξεκάθαρο το θέμα σου.

ΥΓ1: Το nextcloud παρέχει deb και ppa εδώ:
https://launchpad.net/~nextcloud-devs/+archive/ubuntu/client

ΥΓ2: Κάθε γραφικό περιβάλλον έχεις τη δυνατότητα να καθορίσεις τι θα τρέχει στην αρχή μιας συνεδρίας. Χωρίς όμως να ξέρει κάποιος ποιο είναι αυτό, καθώς και την διανομή που τρέχεις, δεν μπορεί να σε βοηθήσει.

1 Like
#4

Οπότε διόρθωσε την αρχική σου ανάρτηση (έχεις νομίζω το δικαίωμα), δώσε αυτές τις πληροφορίες και ρώτα πολύ συγκεκριμένα τι ρωτάς. Θέλουμε να σε βοηθήσουμε, αλλά για να το κάνουμε αυτό, και να σου δώσουμε καλές απαντήσεις, θέλουμε και καλές ερωτήσεις.

Είδες αλλιώς, πως μπορεί να προκύψουν θέματα και παρεξηγήσεις;
Πριν λίγη ώρα απαντούσα σε μια σχεδόν παρόμοια ερώτηση στο Facebook.

Καλώς ήρθες στον κόσμο του Linux και σε αυτό το φόρουμ.

#6

Μόλις κάνεις την εγκατάσταση του MX Linux μπορείς να τρέχεις από την εκκίνηση ότι θέλεις.

Το Appimage είναι ένας τύπος αρχείου που εμπεριέχει όλα τα απαραίτητα προγράμματα/εξαρτήσεις για να τρέξει απρόσκοπτα το πρόγραμμα (εν προκειμένω το nextcloud).

Επομένως πρώτα εγκατέστησε σε dual boot το ΜΧ Linux και στη συνέχεια θα τα βρούμε τα υπόλοιπα.

1 Like
#7

Το αρχείο AppImage, όπως τα Snaps & Flatpaks, είναι ένα εκτελέσιμο αρχείο που δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε developer να δημιουργήσει την εφαρμογή του με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι διαθέσιμη σε όλες τις mainstream διανομές.
Ανεξάρτητα αν κάποιος έχει Ubuntu, Fedora, Arch Linux κλπ, μπορεί να τρέξει το ίδιο AppImage αρχείο. Φαντάσου τι ευκολία είναι για τον Developer αυτό, που έχει να φτιάξει ΕΝΑ μόνο αρχείο αντί για 4-5 διαφορετικά, και να συντηρεί ένα μόνο αρχείο με την τελευταία έκδοση της εφαρμογής του.
Αυτά ως μια μικρή περιγραφή του AppImage. Περισσότερα μπορείς να βρεις εδώ: https://docs.appimage.org/introduction/index.html

Σε ότι αφορά το πως θα τρέξεις το αρχείο, απλά δίνεις δικαιώματα εκτέλεσης σε αυτό και το τρέχεις. Από 'κει και πέρα δεν χρειάζεται να το τρέξεις ξανά. Το αρχείο θα δημιουργήσει όσα χρειάζονται για την εφαρμογή η οποία θα γίνει εγκατάσταση κανονικά στο σύστημά σου.
Το πως τρέχει η εφαρμογή, δηλ. αν τρέχει σωστά ή όχι είναι θέμα εκείνου που δημιούργησε το AppImage και την εφαρμογή φυσικά.

2 Likes