Εγκατάσταση Kde σε Linux Mint

Σε έναν σχετικά παλιό PC που έπεσε στα χέρια μου, θέλω να εγκαταστήσω Linux Mint, αλλα είμαι κυρίως χρήστης του KDE. Ποιός ειναι ο καλύτερος τρόπος να το εγκαταστήσω και βασικά είναι σωστό να το κάνω, θα δουλέψει σωστά?

Χωρίς να είμαι ίσως ο πιο κατάλληλος να σου απαντήσω, αλλά γενικά το KDE είναι πιο βαρύ, οπότε δεν ξέρω για ποιο λόγο θέλεις το βάλεις σε ένα παλιό PC.
Το Cinnamon είναι πάρα πολύ καλό, και εγώ αν και χρήστης Manjaro KDE ο 2ος παλιός τρέχει Linux Mint, χωρίς να χρειάζομαι KDE.

1 «Μου αρέσει»

Το KDE λόγω των μεγάλων δυνατοτήτων παραμετροποίησης που σου δίνει μπορεί να σταθεί και σε παλαιότερο hardware: υπάρχουν πολλά services που μπορούν να ‘κοπούν’, μπορεί να ‘κοπεί’ επίσης ακόμα και το desktop composition.

Κατά τα άλλα φίλε @Andreasdimo αφού το mint βασίζεται στο ubuntu γιατί όχι kde neon ή kubuntu που βασίζονται επίσης στο ubuntu και έρχονται με γραφικό KDE?

Tο Feren OS, που έρχεται επίσης με plasma, παλαιότερα βασιζόταν στο mint και στο ubuntu άλλα δεν ξέρω αν εξακολουθεί να έχει στοιχεία mint σήμερα ή είναι αμιγώς βασισμένο στο ubuntu. Επίσης την τελευταία φορά που το είχα τσεκάρει ερχόταν με τον Nemo και όχι με τον Dolphin, ούτε αυτό ξέρω αν υφίσταται σήμερα…

2 «Μου αρέσει»

Πάντα ήμουν της άποψης πως η επιλογή του γραφικού περιβάλλοντος έρχεται πρώτη της επιλογής και η επιλογή της διανομής δεύτερη. Μπορείς να εγκαταστήσεις το KDE σε Mint αλλά θα παύσει να είναι Mint.

Συνιστώ είτε να χρησιμοποιήσεις κάποιο επίσημο περιβάλλον που υποστηρίζει το Mint, είτε να επιλέξεις κάποια άλλη διανομή.

3 «Μου αρέσει»

Δεν νομιζω να ειναι πιο βαρυ απο το cinnamon

To σκεφτηκα για το Kubuntu και το NEON αλλα με χαλανε τα Snaps. Το Feren OS λιγο που το ειδα δεν μου γεμιζει το ματι.

1 «Μου αρέσει»

Αν συγκεκριμένα θέλεις KDE, όπως είπε και ο @Vasily-3 τότε δοκίμασε το KDE Neon, ετσι και αλλιως Ubuntu είναι και τα δύο.
Όπως επίσης ίσως είναι ευκαιρία να δοκιμάσεις Arch, αλλά με Manjaro.
Θα συμφωνήσω οτι συνήθως επιλέγουμε διανομή με βάση το περιβάλλον, αλλά τελικά έχω καταλήξει να επιλέγω με βάση το λογισμικό και την ευκολία που μπορώ να τα εγκαταστήσω, χωρίς να ψάχνω.
πχ το OpenSUSE είναι φοβερή διανομή (με KDE) αλλά δεν εχω χρόνο να ψάξω

2 «Μου αρέσει»

openSUSE - Linux OS. The makers’ choice for sysadmins, developers and desktop users.

το kde neon δε χρησιμοποιεί snap αλλά flatpack επίσης παίζει καλά και σε παλιά μηχανήματα… θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις

2 «Μου αρέσει»

σε παλιό λαπτοπ ή pc τελικά οτι de και να βάλουμε δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία κατά την γνώμη μου πάντα. σε αρχαία εχω βάλει για την πλάκα μέχρι και gnome. ολα μια χαρά μεχρι που ανοίγεις browser. εκει φαινεται όλο το ζορι. ταπεινή μου γνώμη πάντα. to de θα δουλεψει ότι και να γίνει.

1 «Μου αρέσει»

Δεν ειναι τοσο αρχαιο μηχανημα, απλα ειναι δεκαετιας… Νομιζω θα παω με KDE NEON μιας και οπως αναφερθηκε δεν εχει snap!!!