Εγκατάσταση drivers για εκτυπωτή Canon Pixma IP2850 σε Rebornos

Εγκατάσταση drivers για εκτυπωτή Canon Pixma IP2850 σε Rebornos και Arch

https://www.canon-europe.com/support/consumer_products/products/printers/inkjet/pixma_ip_series/pixma_ip2850.html?type=drivers&language=en&os=linux%20(64-bit)

Κατεβάζουμε, στην περίπτωσή μου το αρχείο "cnijfilter-source-4.10-1.tar.gz"
Αφού το αποσυμπιέσουμε παίρνουμε τον φάκελο "cnijfilter-source-4.10-1".
Μέσα σε αυτόν θα βρούμε το αρχείο "README" όπου βρίσκουμε οδηγίες εγκτάστασης, μεταξύ άλλων με την εξής εντολή:

rpmbuild -tb cnijfilter-source-X.XX-Y.tar.gz --define="MODEL [Printer Model Name]" --define="MODEL_NUM [Printer Model ID]" --with build_common_package

βλέπουμε ότι το μακρινάρι αυτό ξεκκινά με την εντολή rpmbuild που ΔΕΝ είναι για arch, για arch χρεαζόμαστε το πακέτο alpmbuild το οποίο και κάνουμε εγκτάσταση από το AUR.
Κατόπιν τρέχουμε την εντολή αντικαθιστώντας το rpmbuild με το alpmbuild.
Στην περίπτωσή μου και για τον ΔΙΚΌ ΜΟΥ εκτυπωτή το:

alpmbuild -tb cnijfilter-source-4.10-1.tar.gz --define="MODEL ip2850" --define="MODEL_NUM 431" --with build_common_package

Η διαδικασία έγινε σε Rebornos

3 Likes

Έχεις δοκιμάσει κάποιο από αυτά τα πακέτα και δε δούλεψε στην περίπτωσή σου; Συγκεκριμένα αυτό θα πρέπει να σε καλύπτει.

1 Like

Όχι δεν το βρήκα, απ’ότι φαίνετε δεν έψαξα με τον σωστό τρόπο, γιατί κοίταξα στο wiki του arch για (canon ip2850 printer drivers), έτσι και με άλλους συνδιασμούς.
Είμαι νεούδι στα “arch based”, (χρήστης mint mate από το 2012), Αλλά ανακάλυψα τι είναι το “rpmbuild” και τι το “alpmbuild” και υποθέτω ότι θα μάθω και να ψάχνω καλύτερα.

Στο AUR υπάρχει το cnijfilter-ip2800series 4.10-2 μπορεί να εγκατασταθεί η θα γίνει καμιά κόμπλα και θα έχουμε δράματα κυριακάτικα;

Σε ευχαριστώ πολύ!

1 Like