Δωρεάν εκπαιδευτικό παιγνίδι για παιδιά "The Climate Trail"

Το Oregon Trail ήταν ένα από τα μονοπάτια που έπαιρναν οι Αμερικάνοι άποικοι για να πάνε από τον ποταμό Μισούρι στο Όρεγκον. Οι άποικοι είχαν να αντιμετωπίσουν πολλούς κινδύνους, τα στοιχεία της φύσης καθώς και κάτι ενοχλητικούς απολίτιστους ντόπιους που για κάποιο ακατανόητο λόγο δεν τους ήθελαν, ούτε ήθελαν να γευτούν τις χαρές του πολιτισμού τους.
Το Oregon Trail είναι επίσης μια σειρά εκπαιδευτικών παιγνιδιών, για το δημοτικό, ώστε να μάθουν οι επιζήσαντες την ιστορία τους. Το πρώτο παιγνίδι της σειράς φτιάχτηκε από την κυβέρνηση το 1971, και το τελευταίο το 1993, για να ακολουθήσουν μια σειρά εμπορικά παιγνίδια με το τελευταίο το 2018. Είναι λοιπόν ένα παιγνίδι που κάθε Αμερικάνος έχει παίξει μια φορά στην ζωή του.
Το Climate Trail ήρθε να συνεχίσει την παλιά ιστορία. Μετά της φωτιές του Αμαζόνιου και την κλιματική αλλαγή, τους πολέμους του νερού λίγοι επιζώντες έμειναν ζωντανοί. Οδηγείς μια μικρή ομάδα από επιζώντες και πρέπει με τα ποδήλατα σας να φτάσετε στον Καναδά. Έχεις να αντιμετωπίσεις την φονική ζέστη και τον καιρό, ελπίζοντας να επιζήσεις μέχρι τα ερείπια της επόμενης πόλης, όπου ίσως καταφέρεις να βρεις λίγη τροφή και νερό να συνεχίσεις.

Το παιγνίδι το κατεβάζεις από εδώ https://www.theclimatetrail.com/

Απλά το αποσυμπιέζεις σε ένα φάκελο και τρέχεις το κατάλληλο εκτελέσιμο. Τρέχει και σε Windows και MacOS. Μην περιμένετε πολλά από gameplay, δεν είναι αυτός ο στόχος του. Κρίμα που δεν έχει μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες, αλλά από την άλλη είναι και μια καλή άσκηση στα Αγγλικά.

3 Likes