Διανομή για camera server

Καλημέρα σας , εργάζομαι σε ένα εργοστάσιο που έχει 70 κάμερες θέλω να εγκαταστήσω Linux σαν server για τις κάμερες. Δεν είμαι και πολύ σχετικός δηλαδή στα όρια του καθόλου :slight_smile: με το Linux και θέλω να ρωτήσω πιά διανομή Linux να βάλω, το μόνο που θα τρέχει θα είναι οι κάμερες τίποτε άλλο και ένα ακόμα πρόβλημα είναι ότι το pc των εργοδοτών μου και του security είναι σε windows :( λόγο το ότι τρέχουν 2 εφαρμογές που είναι σε windows άρα το πρόγραμμα για τις κάμερες πρέπει να είναι και για windows . Αυτά θα αλλάξουν σιγά σιγά :slight_smile:

Τα χαρακτηριστικά του PC που θα είναι server είναι

Motherboard: X99A GAMING PRO CARBON
CPU : Intel core i7-6850k 3.60Hz
RAM: 8 GB

Προσωπικά πιστεύω πως αυτές είναι δουλειές που πρέπει να ανατίθενται εκτός, γιατί αν συμβεί (ή ακόμα και δεν συμβεί) κάτι πάντα εσύ θα φταις.

Η διανομή που θα επιλέξεις δεν έχει καμία σημασία, είναι μια άσχετη ερώτηση. Η σωστή ερώτηση είναι πως θα συνδέσω και θα δω τις κάμερες, τι απαιτήσεις έχω από το ολοκληρωμένο σύστημα, και ποιο πρόγραμμα με καλύπτει.

Τα προγράμματα αυτά έχουν web διασύνδεση, οπότε το λειτουργικό που θα τα παρακολουθεί είναι αδιάφορο. Αδιάφορο όμως δεν είναι το firewall δεν θέλεις αν δεν έχει κάτι καλό το netflix …

Για κάμερες έχουμε ξαναπεί

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου , ποιό πρόγραμμα με καλύπτει για τις 70 κάμερες το ZoneMinder ή κάποιο άλλο ;
Αν κατάλαβα σωστά από αυτά που διάβασα το ZoneMinder .

Αν μπορείς να μου προτείνεις απο που να κατεβάσω κάποιο pdf manual πλήρεις και για αρχάριο όπως εμένα θα το εκτιμούσα .
Στο ζητάω γιατί έχεις μεγαλύτερή εμπειρία απο μένα έτσι θα μου δώσεις το σωστό .

Έχεις να μου προτείνεις κάτι με firewall δεν κατάλαβα καλά τι λές sorry!! :slight_smile:
Firewall έχουμε cisco asa 5515

Αν αποφασίσεις να υλοποιήσεις μια λύση μόνος σου, δεν υπάρχει βασιλική οδός. Διάβασμα, πειραματισμός και πάλι διάβασμα.

Εδώ μέσα θα βρεις κάποιους οδηγούς για διάφορα θέματα, αλλά κανείς δεν μπορεί να σε οδηγήσει ή να πάρει την ευθύνη, για μια επαγγελματική χρήση. Άλλωστε δεν είμαστε κάτι άλλο, παρά κάποιοι τυχαίοι τύποι που ρωτάς στο internet.

1 «Μου αρέσει»

Μία λίγο “αδιάκριτη” ερώτηση: Εργάζεσαι σε εργοστάσιο που έχει 70 κάμερες και δεν έχετε επαγγελματικό καταγραφικό και πρόγραμμα παρακολούθησης καμερών και ψάχνεις “τσαμπατζέ” λύση με Open Source σε Linux? Τι παράγετε στο εργοστάσιο… οδοντογλυφίδες?

1 «Μου αρέσει»

Απο την μικρη εμπειρια μου θα ελεγα να αποφυγεις λυσεις επαγγελματικες σε περιβαλλοντα που δεν γνωριζεις. Ναι το zoneminder κανει δουλεια, αλλα μιλαμε για προγραμμα που αν δεν γνωριζεις τεχνολογιες web, τεχνολογιες ροης, καθως και linux θα δουλεψει σωστα σε κανα δυο χρονια. Εχω μια εταιρεια στην οποια εχω επαγγελματικο καταγραφικο για 16 καμερες. Ετσι για χαβαλε και για να μπορει η γραμματεια να εχει προσβαση σε 1 καμερα μονο ειπα να βαλω το zoneminder. Μετα την 10η μερα και ενω καταφερα να το φτασω σε καλο σημειο απογοητευτηκα και το παρατησα. Παντα κατι εφταιγε, διαβασμα σε διαφορα φορουμ, το ελυνα και πηγαινα πιο κατω… Για να βαλεις κατι τετοιο πρεπει να μπορεις να το υποστηριξεις. Εμενα δικη μου ειναι η εταιρεια και αναλαμβανω την οποια ευθυνη. Εσυ; Ποια ευθυνη θα αναλαβεις;

Χαχα μην ξεχνας οτι ζουμε στη χωρα της προβατινας! Οι οδοντογλυφιδες εχουν αξια

1 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας, και συγνώμη για τον τρόπο που έκανα τις ερωτήσεις ή τι άλλο δεν ήταν σωστό απο πλευράς μου δεν είχα την πρόθεση να σας προσβάλω και πάλι συγνώμη

Δε νομίζω να προσβλήθηκε κανείς. Απλά αυτό είναι ένα από τα θέματα που καλό είναι να έχεις κάποια τριβή πριν προχωρήσεις σε εφαρμογή σε επαγγελματικό χώρο.
Αν καταλήξεις κάπου και δουλεύουν όλα καλά, κάνε τον κόπο άμα θες, να πεις σε τι λύση κατέληξες…