Διαχείριση πόρων μεταξύ διανομών.

Έχω λίγο καιρό να δω που βρίσκεται το ubuntu που έχω σε άλλο δίσκο.
Μπαίνω , καλόμαθα με τον ssd και με τον αργότερο χρόνο απόκρισης του hdd νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά , και υπολογίζω ότι έχω παρόμοια προγράμματα ανοιγμένα .
Όταν βάζω να δω κατανάλωση βλέπω ότι ξεκινάει από 1,4 GB ενώ από Manjaro κάτω από 3 GB δεν έχει ποτέ!!
ubuntu-mate 20,04 5,4 kernel VS Manjaro-Mate 5,11 kernel 1-0.
Το ubuntu το έχω και παρατημένο καιρό τώρα και δεν έχει τα προγράμματα που είναι περασμένα στο άλλο αλλά αυτό δεν έχει σχέση, νομίζω.
Απ την άλλη φορτώνω wallpaper ρολόι ένα remind -calendar) αλλά τόση διαφορά δεν περίμενα μην πω ότι αντίστροφα περίμενα.

3GB???
Χριστός κι απόστολος κι οι άγιοι σαράντα!!
Κάτι πάει πολύ λάθος…
Εγώ στο λαπιτόπι μου, που τρέχει μαντζάρο (ενημερωμένο πριν κάνα μήνα θαρρώ), όταν το ανάβω έχει κατιτίς λιγότερο από 700 μεγάκουλα. Κι αυτά τα θεωρώ πολλά, αλλά βαριέμαι να το ψάξω.

(σχωρνάτε μου τη φωτό, αλλά βαριόμανε να κάνω τη μανούρα να ενώσω το λαπιτόπι με το ιντερνέτι - πετσόκοψα όμως τη φωτό σε μέγεθος και πγιότης).

Εγώ είμαι ααααπλας . Τσιγκουνιες θα κανουμε τωρα ?Το συγκεκριμενο δεν ειναι υποστηριζομενο απο την Manjaro-κοινοτητα. Το σερβιρουν με gnome-Κανελλα-και κατι αλλα κδε κουλα… αλλα το ξετρυπωσα απο παλιοτερη εκδοση.
Ματα-κιας απο τας αρχας δεν μπορω αλλαγες τωρα πγια…
Παντως το εχω καταντησει διχασμενη προσωπικοτητα με 2 χρηστες οπου ο ενας δεν βαριεται να ξεκινησει και ξεμηνα με τον αλλο.Βαριεμαι να το ξαναβαλω απ την αρχη …
Κι επειδη θα 'σκαγα αν δεν το ψαχνα με live-usb Manjaro-mate με εμφανιση DE και τιποτε να εκτελειται 950 ΜΒ.

1 Like

Διαφορα συγκριτικα τεστ τα τελευταια χρονια λενε οτι απ τα μεγαλα περιβαλλοντα εργασιας το KDE τρωει την λιγοτερη μνημη.

την λιγότερη κατανάλωση πόρων την κάνουν οι διανομές devuan.
εδνεικτικά στο λάπτοπ που εχω ενα αρχαίο dell latitude εχω μια καρτέλα ανοιχτή με facebook με κατανάλωση 800mb

1 Like

Τρέχα γύρευε πόσο τρώει ο firefox με το facebook tab ανοιχτό… Πε μας πόσο μνήμη τρώει φρεσκοαναμμένο, χωρίς να έχεις ανοίξει τίπτις.

1 Like

Για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα περί κατανάλωσης πόρων πρέπει να είναι ίδια τα συστήματα στα οποία γίνεται η σύγκριση.

Επίσης άλλο απόκριση και άλλο ταχύτητα.

Τέλος γρήγορότερο boot ΔΕ σημαίνει γρηγορότερη διανομή.

Τα 2 τα γρόσια μου που λέει και ο @tsapi

2 Likes

φρεσκοαναμενο 270 mb . παντα με xfce. to arch με xfce φρεσκοαναμενο τρωει γυρω στα 500. μονο με το de παντα χωρις τιποτε αλλο.

3 Likes

Λοιπον, Arch Linux με dwm και firefox, σε 10 ωρες λειτουργιας περιπου 700-800ΜΒ μνήμης. Αναγραφεται στη πρωτη εικονα στη μπαρα πληροφοριων με το εικονιδιο του εγκεφαλου.

Στη δευτερη, παλι μετα απο 10 ωρες λειτουργιας αλλα χωρις τον browser.

3 Likes

Λογικά το Arch δεν το κάνεις χεράτα γιατί αλλιώς θα είχες κάτι σαν αυτό


278MB όσο έχεις και στο screenshot σου :stuck_out_tongue:

3 Likes

Εγώ δεν βάζω screenshot γιατί άθροισα τα δικά σας :grin: και πάλι σας περνάει η φεντόρα μου με kde. H gentoo με kde είναι στα 900mb

2 Likes