Δημιουργήστε εύκολα εκκινήσιμα USB sticks

Μερικές φορές θέλουμε να κατεβάσουμε ορισμένες Linux διανομές ή και άλλα λειτουργικά συστήματα προκειμένου να τα δοκιμάσουμε ή και να πειραματιστούμε.

Ο πιο καλός και ασφαλής τρόπος για να κάνουμε αυτό, είναι με ένα usb stick από το οποίο θα μπορούμε και εκκινούμε και να τρέχουμε live όποια διανομή ή λειτουργικό σύστημα επιθυμούμε να δοκιμάσουμε.

Υπάρχουν κάμποσα εργαλεία γι’ αυτή τη δουλειά με ορισμένα εξ αυτών να είναι σχετικά απλά στη χρήση τους και άλλα κάπως πιο δύσκολα, τουλάχιστον όσον αφορά μη έμπειρους.

Και κάπου εδώ έρχεται το Ventoy προκειμένου να διευκολύνει τα πράγματα.

Τι είναι το Ventoy:

Πρόκειται για ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα για τη δημιουργία μονάδας USB με δυνατότητα εκκίνησης για αρχεία ISO/WIM/IMG/VHD(x)/EFI.

Με το Ventoy, δε χρειάζεται να διαμορφώνετε ξανά και ξανά το δίσκο, απλά πρέπει να αντιγράψετε τα αρχεία ISO/WIM/IMG/VHD(x)/EFI στη μονάδα USB και να τα εκκινήσετε απευθείας.

Μπορείτε να αντιγράψετε πολλά αρχεία ταυτόχρονα και το Ventoy θα σας δώσει ένα μενού εκκίνησης για να τα επιλέξετε.

Δίνει επίσης τη δυνατότητα να περιηγηθείτε σε αρχεία ISO/WIM/IMG/VHD(x)/EFI που μπορεί να έχετε στους σκληρούς σας δίσκους και να τα εκκινήσετε.

Υποστηρίζει πλήθος λειτουργικών συστημάτων όπως Linux, Windows, Unix, FreeBSD, WinPE, ChromeOS και φυσικά εικόνες για Virtual Machines (Vmware, Xen κλπ).

Στη συντριπτική πλειοψηφία θα λειτουργήσει χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ή την οποιαδήποτε δυσκολία αφού είναι υπερβολικά απλό στη χρήση του.

Είναι διαθέσιμο για Linux και Windows με ένα απλό εκτελέσιμο αρχείο.

:arrow_down: DOWNLOAD Ventoy

:arrow_forward: Ιστοσελίδα

7 «Μου αρέσει»