Δειξε αφοβα το Desktop σου (fog edition)

Μ’ αρέσουν αυτά!!!

dash to panel??

Ναι, έχει μια “κλασσική” αίσθηση και βολεύει στην πρόσβαση shortcuts κλπ. και στη δεύτερη οθόνη.
Μια συνήθεια που έχει μείνει και από πιο minimal εποχές.

πχ με tint2 στη μια οθόνη και polybar στην άλλη:

4 «Μου αρέσει»

MX linux με openbox (tint2, polybar, rofi κλπ.)

10 «Μου αρέσει»

Ωπ! Που 'σαι ρε ατομάρα;

3 «Μου αρέσει»

Νομίζω ότι δεν έχω δει καλύτερο ταίριασμα σε χρώματα σε desktop πέρα από τα δικά σου :clap::clap::clap:

5 «Μου αρέσει»

@billniakas Ευχαριστώ :slight_smile:

8 «Μου αρέσει»

Νομίζω ότι πρέπει να μας γράψεις, αν θέλεις, κανένα άρθρο να μάθουμε και εμείς λιγο μπαλίτσα. Ειδικότερα πως διαχειριζόμαστε τα dotfiles και το open box.

4 «Μου αρέσει»

Cyberνύχτα, στη μόδα των ημερών :stuck_out_tongue:

11 «Μου αρέσει»

τι θα γίνει με σένα; Μας κάνεις να αλλάζουμε DE κάθε δύο μέρες χαχαχα!

Για άλλη μια φορά τρομερή!

2 «Μου αρέσει»

Νομίζω πρέπει να μαζέψουμε όλα της @fog σε δικό της νήμα :slight_smile:

6 «Μου αρέσει»

Και να μας γράψει κανέναν ωραίο οδηγό για customization.

4 «Μου αρέσει»

Κανένα πρόβλημα να κάνω κάτι τέτοιο αλλά μιλάμε για πολλά περιβάλλοντα, πολλές δυνατότητες κλπ.
Οδηγός μπορεί να γίνει για κάποιο συγκεκριμένο customization πχ.
Πιο λογικό μου φαίνεται μια συλλογή από tips, εργαλεία, γενικούς τρόπους ή βοηθητικά προγράμματα για να “πειράζουμε” εμφανίσεις.

Βέβαια δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι είναι τα καλύτερα στο είδος τους ή οι πιο εύκολοι ή σωστοί τρόποι. Είναι “ανακαλύψεις” κυρίως και ιδέες ενός μόνιμου noob :stuck_out_tongue:

2 «Μου αρέσει»

Προσωπικά σκεφτόμουν κάτι πάνω στο open box και τα dotfiles γιατί ένα icon pack ένα wallpaper και ενα theme στo gnome το κάνουν οι περισσότεροι.

3 «Μου αρέσει»

Από τα πιο εύκολα αυτό, θα το ετοιμάσω. :wink:

Είχα ξεφύγει σε άλλες καταστάσεις εγώ. Ναι, ένα θέμα gtk ή εικονιδίων που να σου αρέσει είναι εύκολο να το βρεις, αλλά τι γίνεται αν θες να το πειράξεις λιγάααακι για να ταιριάζει ακριβώς στο σούπερ ντούπερ wallpaper που τσίμπησες;
Πάρε παράδειγμα ένα σετ -πολύ όμορφων- εικονιδίων που είναι τώρα της μοδός, τα Zafiro. Έχουν 5-6 αποχρώσεις για τα places, αλλά καμμιά δεν ταίριαζε με το σημερινό wallpaper, για τα εικονίδια του home.
Τα εικονίδιά του είναι svg, άρα αρχεία κειμένου. Tέλεια, γιατί καλλιτέχνης δεν είμαι, εντολές στο τερματικό τα ψιλοκαταφέρνω. :smiley:

Παίρνεις copy όλο το φάκελο και του δίνεις ένα σεμνό και ταπεινό όνομα (πχ. Zafiro-fog :stuck_out_tongue: ) Ένα color picker (εγώ σπαμάρω αυτό του geany), βρίσκεις τα 2 χρώματά του, βρίσκεις 2 που σε καλύπτουν και θες να χρησιμοποιήσεις, ανοίγεις την κονσόλα, δίνεις 2 εντολές για replace χρωμάτων στο φάκελο των places και το home σου ταιριάζει μια χαρά με το περπουλί του desktop :stuck_out_tongue:

Πιο πολύ ώρα μου πήρε να γράψω αυτό το μήνυμα, παρά να τα φτιάξω αυτή τη στιγμή, για το παράδειγμα :wink:

4 «Μου αρέσει»

Προχθές έστησα ένα openbox περιβάλλον -ώστε να έχω shots για να γράψω οδηγίες- και άρχισα να φτιάχνω την εμφάνισή του.

date

Συνήθως ξεκινάω από κάπου, ένα wallpaper, ένα set εικονιδίων κλπ. Δεν έχει σημασία αν είναι “του γούστου” όλων (αδύνατο), η διαδικασία είναι ίδια, απλά καθένας διαλέγει τα δικά του “στοιχεία”. Wallpaper, εικονίδια, χρώματα.

Δεν έχω φτιάξει ακόμη όσα θέλω, προς το παρόν είμαι εδώ:

Αυτό που “ανακάλυψα” άλλη μια φορά, είναι ότι τα aliases -συντομογραφίες εντολών που χρησιμοποιούμε συχνά, καταχωρημένες μέσα στο αρχείο ρυθμίσεων shell που χρησιμοποιούμε (εδώ bash), ώστε να μη γράφουμε ολόκληρη την εντολή) με έχουν “καταστρέψει”. :stuck_out_tongue:
Για παράδειγμα, αν θέλω να εγκαταστήσω ένα πακέτο σε deb based διανομή γράφω “agi όνομα πακέτου”, σε arch based διανομή “pin όνομα πακέτου”. Το agi το έχω ορίσει σα συντομογραφία του sudo apt install, το pin σα sudo pacman -S κλπ. Μ’ αυτά και αυτά, στην πορεία των χρόνων, έχω “ξεχάσει” τις πραγματικές εντολές :stuck_out_tongue:

1

2

6 «Μου αρέσει»

3 posts were merged into an existing topic: Δειξε αφοβα το Desktop σου

A post was merged into an existing topic: Δειξε αφοβα το Desktop σου

A post was merged into an existing topic: Δειξε αφοβα το Desktop σου

Custom gtk themes και home εικονίδια με το oomox.

To oomox είναι μια γραφική εφαρμογή, που μας βοηθάει να φτιάξουμε δικές μας χρωματικές παραλλαγές σε “γνωστά” θέματα και εικονίδια.

Οδηγίες για εγκατάσταση και εξαρτήσεις στο νήμα της εφαρμογής.

Υπάρχει η δυνατότητα για εγκατάστασης από έτοιμο πακέτο. Επειδή όμως γίνονται συνεχώς προσθήκες θεμάτων, εικονιδίων και templates, ίσως να μην περιέχονται ή να μην είναι ενημερωμένα στην τελευταία έκδοση. H manual εγκατάσταση είναι 2 εντολές και η λειτουργία του απροβλημάτιστη, αρκεί να έχουν εγκαταστασθεί οι εξαρτήσεις.

Στο screenshot μια custom εμφάνιση, βασισμένη στο arc theme και τα suru++ εικονίδια, με χρώματα από το wallpaper. Στην εφαρμογή (δεύτερη οθόνη) οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιήθηκαν πριν το export των θεμάτων:

10 «Μου αρέσει»

νομιζω το KDE PLASMA Manjaro