Δειξε αφοβα το Desktop σου, 2002 edition

Με το νήμα Δειξε αφοβα το Desktop σου να είναι από τα ποιο ενεργά μέχρι στιγμής, όπου τα μέλη μας δείχνουν την επιφάνεια εργασίας τους, ας ταξιδέψουμε πίσω στο μακρινό 2002 και ας δούμε μερικές επιφάνειες εργασίας από ανθρώπους επιφανείς.

Τις φωτογραφίες τις βρήκα στο https://anders.unix.se/2015/10/28/screenshots-from-developers--unix-people-2002/ και πηγαίνετε εκεί να τις δείτε όλες.

Ας θυμηθούμε από που ξεκινήσαμε, πριν αρχίσουμε την γρίνια για τα σημερινά γραφικά περιβάλλοντα.

Richard Stallman

I don’t know how to make a screenshot, because I normally use my computer in text-mode. I have X and GNOME installed, but I use them only occasionally.

Αυτό βασικά, και όποιος τον ξέρει δεν περίμενε να ακούσει κάτι άλλο.

Brian Kernighan (Unix legend, the K in K&R and AWK):

Απλό καθαρό X11 με twm. Γιατί το fvwn είναι για τους φλώρους, Από κάποιον που έφτιαξε το UNIX θα περιμέναμε κάτι άλλο;

Rasmus Lerdorf (creator of PHP):

Ένα παιδάκι σε καρότσι με ροδάκια. Από κάποιον που έγραψε μια γλώσσα σαν την PHP δεν θα περίμενα κάτι διαφορετικό :grin: Περιβάλλον εργασίας gnome.

Matthias Ettrich (founder of the KDE and LyX projects):

Και για να μην στενοχωρήσουμε τους φίλους του KDE μια φωτογραφία από την επιφάνεια εργασίας του μπαμπά του.

5 Likes

Μου δώσανε χθές κάτι παλιά περιοδικά Linux Format & Pixel (1999-2007) και είχαν και CDs μέσα με διανομές ! Θα κάνω screenshots και θα ανεβάσω!!!

4 Likes

ωραιο θεμα. το 2002 ουτε που ηθελα να ακουσω για ιντερνετ και Η/Υ. μετα απο μεγαλες πιεσεις το 2007 αγορασαμε εναν Η/Υ που ακομα δουλευει. και το 2008 ενα νετμπουκ που και αυτο ακομα δουλευει. ευτυχως που γνωριστηκαμε με το linux μετα απο παροτρυνση φιλου.

1 Like