Archlinux δεν συνδέεται σε όλα τα sites

Όπως το λέει ο τίτλος. Εκεί που έκανα εγκαταστάσεις από την κονσόλα με το pacman μου έβγαζε error ότι δεν έβρισκε την τοποθεσία. Σκέφτηκα ότι δεν ήταν ενεργοποιημένο το wifi και έβαλα καλώδιο. Κάποια στιγμή πράγματι αυτό ήταν το θέμα και έπαιξα με το iwd και ότι κατάφερα να καταλάβω. Πράγματι το ενεργοποίησα κάποια στιγμή και δουλεύει ασύρματα, κανονικά.
Όμως χθες είδα ότι αυτό το “κανονικά” αφορά μόνο τα sites της google (youtube, Μετάφραση, χάρτες, gmail) καθώς και ο ιστότοπος της Arch. Σε όποιο άλλο site πήγα να μπω… Τίποτα! Ούτε κι εδώ στο φόρουμ ούτε πουθενά.
έκανα αναζήτηση λοιπόν και πριν δω αν δόθηκε λύση (Ο καραμ@@!) έδωσα την εντολή που λέει εδώ (Ψυχολογία του βιαστικού που κουράζεται κιόλας από τα πολλά αγγλικά, οπότε βλέπει κώδικα γραμμένο και αμέσως κάνει αντιγραφή-επικόλληση)

https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1206110#p1206110

Αυτή είναι η εντολή που έδωσα και φοβάμαι ότι μπέρδεψα ακόμα πιο πολύ το σύστημα και μπορεί μετ΄να θέλει μεν μια εντολή και να φτιαχνότανε αλλά λόγω αυτής να κολλάει κάπου.

# /usr/sbin/iptables -I FORWARD -p tcp --tcp-flags SYN,RST SYN -j TCPMSS --clamp-mss-to-pmtu

Ένας άλλος πάλι απλ΄λέει ότι εγκατέστησε ένα πακέτο από AUR και του λύθηκε το πρόβλημα. Όμως είδα ότι αυτό το NordVPN είναι κάποια φάση στον Παναμά και δεν κατάλαβα αν συνδέεσε κάπου εκεί και αναδρομολογεί. Όπως και να έχει ευτυχώς που δεν μπόρεσα να το εγκαταστήσω για να ρωτήσω πρώτα. Και δεν μπόρεσα πάλι γιατί απλά δεν εύρισκε τη διεύθυνση ο εγκαταστάτης

https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1879418#p1879418

https://aur.archlinux.org/packages/nordvpn-bin/

Τέλος ξεχωρίζω κάποιον από το redit που λέει ότι απλά έφτιαξε το ρολόι του και όλα καλά.

Η δική μου σκέψη είναι να απενεργοποιήσω ότι έχει να κάνει με ίντερνετ αφού νομίζω έβαλα και networkManager και iwd και μάλιστα εκεί που τη συσκευή μουτην έλεγε wlp5s0 κάποια στιγμή τη αναγνώριζε ως wlan0. Κάτι και με το resolv.conf και όλα αυτά. Είπα όμως να ρωτήσω πρώτα γιατί θα ξέρετε καλύτερα που να στοχεύσετε.
Πριν πολλά χρόνια δεν το συζητάω… θα ξαναέκανα εγκατάσταση και απλά θα έκανα πιο προσεκτικά βήματα. Χασαπική δε λέω! Αλλά ήταν του χαρακτήρα μου και μάθαινα πράγματα κιόλας.
Τώρα νιώθω πιο γερασμένος :tired_face: και βασίζομαι στη βοήθεια.
Ελεείστε ρε παιδιά.

ΟΚ τον εβαλες τον κανονα στο iptables… μπορεις να γραψεις (σαν root):

/usr/sbin/iptables --list FORWARD

οπως την βλεπεις πιο πανω και να κανεις αντιγραφη/επικολληση για να δουμε που βρισκεται ο εν λογω κανονας;

Εγώ θα ξεκινούσα με αλλαγή των DNS

Τατάααααν! :stuck_out_tongue:

Του χασάπης μπαλτάς …
μπου ρουρού ρουρού κιμάς
(δεν μπόρεσα να σκαρώσω ούτε ένα δίστιχο ο άχρηστος. ήθελα ο πρώτος στίχος να αναφέρεται σε χασάπη)

Έκανα disable όλα τα services που σχετίζονται με δίκτυο. Τα ξαναέκανα enable και start και μάλλον ρυθμίστηκαν εκ νέου και μπαίνω τώρα παντού.

Είστε αγάπες.

(που είναι το solve ρε να το πατήσω;)

(Δεν φαντάζεστε όσο μου τη σπάει που αναγκάζομαι από σεβασμό σε σας και τις συνήθειες σας , να χρησιμοποιώ αγγλικές λέξεις. Θατο ανοίξω θέμα κάπια στιγμή)

(Τι θα γίνει με τις μπύρες; ρε μπας και είστε ξενέρωτοι; :yum:)

2 «Μου αρέσει»

Αυτη τη στιγμη ειμαι Καναδα… εαν την στειλεις θα την πιω στην υγεια σου… αλλα θα αργισει και αν δεν περασει τελωνειο καποιος αλλος θα την πιει στην υγεια σου :stuck_out_tongue: Οποτε κρατα καβατζα 2 - 3 για οταν θα κατεβω κατω :stuck_out_tongue:

Να σαι καλα :slight_smile:

1 «Μου αρέσει»

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα 2 ημέρες μετά την τελευταία απάντηση. Δεν επιτρέπονται πλέον νέες απαντήσεις.