Απλές λίστες δεδομένων με το Symphytum

Συνήθως οι υπολογιστές πάνε μπροστά. Αλλά κάποιες φορές για απλές δουλείες το παρελθόν είχε καλύτερες λύσεις. Ας μιλήσουμε για απλές λίστες δεδομένων. Πχ θέλεις να κρατήσεις κάποιες συνταγές μαγειρικής. Δεν θα βρεις εύκολα και όμορφα προγράμματα για αυτή την δουλειά. Ναι θα βρεις πολλά που θα σχεδιάσεις τα δεδομένα και θα μπορείς να βρεις τις συνταγές με κοτόπουλο, αλλά θα πρέπει να ξέρεις να οργανώνεις δεδομένα.

Το ιδανικό πρόγραμμα ήταν η hypercard αλλά η εταιρεία που την είχε βγάλει το τελευταίο που επιθυμούσε ήταν να μπορούν οι χρήστες να φτιάχνουν λύσεις. Αλλά αρκετά με την γκρίνια, έχω δει πολλές λύσεις καμία δεν με έχει ικανοποιήσει, αλλά είδα σήμερα μια που καλύπτει απλές ανάγκες στο 90% και ταυτόχρονα είναι όμορφο και λειτουργικό το Symphytum.

Στις παρακάτω οθόνες βλέπουμε αριστερά τις συλλογές (και εύκολα φτιάχνουμε μια καινούργια) και δεξιά τις καταχωρήσεις μιας εγράφης.

Εύκολα μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον πληροφορίες και να αναδιατάξουμε την φόρμα. Και αυτό ήταν όλο. Δεν θα βρεις ποιο πολύπλοκες λειτουργίες και εδώ είναι η αξία του για όσους την εκτιμούν.

Αν και τόσο απλό έχει δυο επιπλέον χρήσιμες λειτουργίες. Στις πληροφορίες τύπου ημερομηνίας έχει την δυνατότητα να ειδοποιεί αν η ημερομηνία έρθει κάτι πολύ χρήσιμο σε TODO. Επίσης έχει υποστήριξη για αποθήκευση σε Cloud με επίλυση αντικρουόμενων πληροφοριών κάτι που του δίνει την δυνατότητα και για ημιεπαγγελματική χρήση.

Μάθετε περισσότερα εδώ

6 Likes