Αναζήτηση εφαρμογής μεγέθυνσης οθόνης

Λόγω της δυσκολίας ανάγνωσης στην οθόνη του υπολογιστή έψαχνα για κάποια εφαρμογή ζουμ και βρήκα αρχικά τις magnus και xzoom οι οποίες και οι δύο ήταν αρκετά άβολες ενώ η ανανέωση του περιεχομένου καθώς και η ανάλυση ήταν αρκετά κακή. Έτσι λοιπόν έψαξα στις ρυθμίσεις του cinnamon όπου βρήκα τη λειτουργία zoom που με εξέπληξε ευχάριστα, αφού κάνει σε γενικές γραμμές αυτό που χρειάζομαι. Το μόνο πρόβλημα ήταν η έλλειψη εύκολης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, αλλά βρέθηκε και γι’ αυτό λύση με τη χρήση ενός script και της προσαρμοσμένης συντόμευσης πληκτρολογίου.
Επειδή όμως αυτο λειτουργεί μόνο με το cinnamon, γνωρίζει κανείς κάποια εφαρμογή με τις παραπάνω δυνατότητες αλλά να λειτουργεί αυτόνομα και ανεξαρτήτου desktop environment?

Μπορείς απλά να βάλεις keybinding στα shortcut του cinnamon. Αν δεν έχει ήδη…

Το έχω κάνει αυτό και λειτουργεί όπως θέλω στο cinnamon. Απλά ήθελα μια αντίστοιχη αυτόνομη εφαρμογή που να μην είναι δεμένη με κάποιο συγκεκριμένο γραφικό περιβάλλον.

Το Debian εχει μια εφαρμογη με το ονομα vmg (Virtual Magnifying glass). Το δοκιμασα στο MATE και δουλευει καλα. Τωρα δεν ξερω αν σου κανει αλλα δοκιμασε το. Εγω το εγκατεστησα και το δοκιμασα φτιαχνοντας ενα δικο μου Keyboard shortcut (CTLR-Alt-M) και το εβαλα να εκτελειται ως εξης:

sh -c ‘killall vmg;/usr/bin/vmg’

Δηλαδη το κλεινω και το ξαναανοιγω για να μην υπαρχουν πολλες κοπιες που να τρεχουν (μονο μια την καθε φορα).

Δεν ξερω αν σου κανει παντως ειναι και αυτο κατι. Ριχτου μια ματια και πες μας αν κανει για τις αναγκες σου.

1 Like

Magnus , xzoom , magnifier= xzoom

Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω.

@joe7 τα magnus και xzoom είναι και άβολα και αρκετά χειρότερα σε σχέση με το εργαλείο του cinnamon. Το magnifier θα το δοκιμάσω αν το βρω.

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα 2 ημέρες μετά την τελευταία απάντηση. Δεν επιτρέπονται πλέον νέες απαντήσεις.