Αναβάθμιση σε ubuntu από 20.04 lts σε 22.04 lts

Έχει λίγο καιρό που μου βγάζει να κάνω αναβάθμιση στα ubuntu. Να αναβαθμίσω ή είναι καλύτερα να το αναβάλω για αργότερα; Έχετε αντιμετωπίσει προβλήματα μετά την αναβάθμιση;

Καλησπέρα, καλό είναι να αναβαθμίσεις στην επόμενη σταθερή. Κατά την αναβάθμιση είναι πιθανό να προκύψουν προβλήματα με αποθετήρια που χρησιμοποιείς για διάφορες εφαρμογές. Ήδη αυτές τις ημέρες υπάρχει ένα thread με έναν φίλο που αντιμετώπισε πρόβλημα :

Προσωπικά είμαι οπαδός του clean install, δηλαδή της καθαρής, καινούριας εγκατάστασης απλά είναι πιο χρονοβόρο πολλές φορές μέχρι να να φέρεις το σύστημα στα μέτρα σου. Σου δίνει και έναν λόγο όμως να πάρεις backup :upside_down_face:

3 «Μου αρέσει»

Μάλλον είναι καλύτερα να περιμένω. Ευχαριστώ πολύ.

1 «Μου αρέσει»

Συμφωνω αλλα χρονοβορο και εκνευριστικο να αρχισεις να κατεβαζεις εφαρμογες κλπ κλπ

Διαφωνώ. Εμένα μου αρέσει να βάζω τα καινούργια. Δεν με πειράζει ο χρόνος που θα καταναλώσω. Με συνεπαίρνει η ιδέα του καινούργιου και καθαρού. Δεν το προτείνω ως τρόπο σκέψης, απλά εμένα μου αρέσει.

Θυμάμαι από το 2008 που λέγανε για το πόσο καθυστέρούσε η αναβάθμιση. Μια φορά το είχα κάνει κι εγώ και θυμάμαι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Φορμάτ ρε φίλε. Κάψιμο usbάκι και ξεκινάμε από την αρχή για νέες περιπέτειες :heart_eyes:

6 «Μου αρέσει»

ειμαι υπερ την καθαρης εγκαταστασης αλλα βαριεμαι να χρειαζεται να κανω update και παλι εγκαταστασεις

Η καθαρή εγκατάσταση είναι πάντοτε η καλύτερη λύση σε ΟΛΑ τα λειτουργικά. Η φάση “σάντουιτσ” το ένα πάνω στο άλλο, μόνο προβλήματα θα σου βγάλει κάποια στιγμή.
Ειδικά εάν όλα σου τα αρχεία είναι σε Cloud υπηρεσίες και σε εξωτερικούς δίσκους, τρως λίγες ώρες για το στήσιμο και μετά είσαι άρχοντας. Κρατάς και backups για παν ενδεχόμενο με το Timeshift και τέλος.

2 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα! Προσωπικά έκανα την αναβάθμιση σε iMac όπου είχα πολύ καιρό την προηγούμενη lts και όχι απλά πήγε καλά αλλά μου δίνει την αίσθηση πολύ μεγαλύτερης ταχύτητας και σταθερότητας πλέον! Πολύ ευχαριστημένος πλέον το παλιό μου μηχάνημα!

3 «Μου αρέσει»