Αναβάθμιση από 19.3 σε 20

Kαλησπερα τις τελευταιες μερες μου ερχεται το συμβολο να αναβαθμίσω το mint 19.3 σε mint 20, η ερωτηση μου ειναι θα χασω τα αρχεια που εχω στο σκληρο δισκο π.χ. της διευθυνσης στο Email και τα σχετικα!!!

Νομίζω πως όχι, αλλά δεν έχω κάνει την διαδικασία για να είμαι 100% σίγουρος.

Αν κατάλαβα καλά για το mail που λες, εννοείς τα bookmarks και τους κωδικούς από τον browser σου; Γιατί δεν κάνεις συγχρονισμό;

Το πέρασμα από την σειρά 19 στην σειρά 20 δεν είναι μια απροβλημάτιστη διαδικασία. Θέλει να έχεις μια εμπειρία και υπάρχουν πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά.

Η εκδοση 19.3 θα έχει υποστήριξη μέχρι τον Απρίλιο του 2023. Σου προτείνω να παραμείνεις στην έκδοση που έχεις μέχρι τότε,

Eυχαριστω πολυ παιδια!

Δεν μου αρέσει πολύ η διατύπωση. Ίσως «μπορείς αν θέλεις να παραμείνεις στην 19 μέχρι τότε».

Το πρόβλημά μου είναι ότι ανάλογα με τις ανάγκες του αν δεν τις καλύπτει επαρκώς η 19 μπορεί να πρέπει να περάσει στην 20.

2 Likes

Μόλις ολοκλήρωσα τη διαδικασία σε ένα λαπτοπ. Ακολούθησα πιστά τις επίσημες οδηγίες και δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα. Κρατήθηκαν όλα τα αρχεία φυσικα και όλες οι ρυθμίσεις, σελιδοδείκτες κλπ. του Firefox, δηλαδή δεν έχασα τίποτα. Το μόνο που δεν διατήρησε η αναβάθμιση ήταν ο κωδικός του ασύρματου δικτύου, σιγά το πράγμα.
Η διαδικασία κράτησε αρκετή ώρα με τους ελέγχους που έγιναν πριν την αναβάθμιση, αλλά το λαπτοπ είναι 8ετίας με i3 και κλασικό hdd, οπότε αναμενόμενη η καθυστέρηση.
Σίγουρα θα το έκανα πιο γρήγορα με καθαρή εγκατάσταση, αλλά αυτό ισχύει επειδή το λαπτοπ αυτό χρησιμοποιείται μόνο για internet / office και οι παραμετροποιήσεις που έχει είναι ελάχιστες.

5 Likes