Αλλαγή χρώματος γραμματοσειράς στο desktop του Cinnamon;

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να αλλάξω το χρώμα της γραμματοσειράς εικονιδίων του desktop του Cinnamon σε κάποιο theme στο Linux.

Δοκίμασα τις συμβουλές στο https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=167081
χωρίς αποτέλεσμα, γιατί κάποια themes, όπως το Mint-Y-Aqua, δεν διαθέτουν φάκελο apps μέσα στο /usr/share/themes/ονομα_theme/gtk-3.0/
Δοκίμασα επίσης εκεί να πειράξω το gtk.css , όμως δεν έγινε αλλαγή του χρώματος της γραμματοσειράς των εικονιδίων.

Καμιά ιδέα;

Τη δουλειά σου νομίζω ότι θα την κάνεις μέσω του cinnamon.css
Θα το βρεις ή στο /usr/share/cinnamon/theme/ ή στο /usr/share/themes/theme-name/cinnamon/
Θα χρειαστείς root privileges, για να το κάνεις edit…
Καλά πειράματα και πες μας λεπτομέρειες, αν τα καταφέρεις! Αααα, προφανώς, πριν αρχίσεις τα πειράματα, καλό είναι να κάνεις ένα backup copy του αρχείου…

Κυρίως το gtk αλλά και το cinnamon κάνουν αλλαγές από έκδοση σε έκδοση, και αυτές είναι οδηγίες από το μακρινό έτος 2014.

Τα βασικά ισχύουν αλλά θα πρέπει να μελετήσεις κάποιο νέο θέμα που κάνει μια τέτοια αλλαγή, ψάχνοντας το σχετικό χρώμα και εντοπίζοντας την κατάλληλη γραμμή. Θα πρέπει να καταλαβαίνεις λίγο από CSS. Mετά με αρκετό πειραματισμό και πάντα σε ένα νέο θέμα, ώστε να μην κάνεις την δουλεία από την αρχή μετά από κάποια τυχαία αναβάθμιση.

Καλές ιδέες αυτές. CSS ξέρω ευτυχώς - μια δοκιμή σε νέο θέμα θα μας πείσει. Όποιος ξέρει περισσότερα, ας πει. Αν με τις δοκιμές καταφέρω ή όχι κάτι, θα επανέλθω στο θρεντ…

Μετά από αλλεπάληλες απόπειρες σε διάφορα αρχεία CSS μέσα στο theme, ακόμα δεν έχω καταφέρει κάτι

Συμπάθα με που επαναλαμβάνομαι, αλλά κοίταξες στο cinnamon.css μέσα στο /usr/share/cinnamon/theme/ ή / και στο /usr/share/themes/theme-name/cinnamon/ ?

ναι, πήγα, πρόσθεσα κώδικα, αφαίρεσα κώδικα κλπ. Ξαναφόρτωσα το theme, εκανα επανεκκινηση το Cinnamon, logout login το χρήστη, reboot. Δε φάνηκε να αλλάζει κάτι. Ίσως να μην αλλάζω τη σωστή κλάση CSS. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αυτό που πρότεινε ο @Talos .

Πάνε μέσα στον φάκελο ~/.config/gtk-3.0/ και δημιούργησε ένα αρχείο με το όνομα gtk.css μέσα θα πρέπει να περιέχει κάτι σαν αυτό :

.nemo-desktop.nemo-canvas-item {
color: #000050;
text-shadow: 1px 1px @desktop_item_text_shadow;
}

Βάλε εσύ όποιο χρώμα θέλεις σε δεκαεξαδικό.

3 Likes

Thank you @Maras . Η λύση σου είναι βέβαια per user, αλλά λειτουργεί!

2 Likes

Να είσαι καλά φίλε, αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και την παρακάτω γραμμή στο αρχείο gtk.css, για να έχεις άλλο χρώμα όταν μαρκάρεις το εκάστοτε εικονίδιο.

.nemo-desktop.nemo-canvas-item:selected {
    color: #ffffff; }
4 Likes