Aδυναμια αναγνωρισης γραμματων!

Πριν λιγες μερες ειχαμε μιλησει για το κολλημα ποντικιου δυστυχως δεν βρηκα λυση στο προβλημα και αποφασισα επανεγκατάσταση λογισμικου 19.3 cinnamon, ολα ενταξει τις πρωτες δυο μερες ξαφνικα σημερα μου βγαζει ακαταλαβιστικα στο διαχειριστή ενημερώσεων παρολο που εχουν γινει ενημερωσης λογισμικου!

Μπορείς να δοκιμάσεις και κάποιο άλλο γραφικό περιβάλλον (π.χ. MATE, Xfce κλπ) για να δεις εάν υπάρχει και εκεί το ίδιο πρόβλημα;

Νομίζω ότι τέτοιου είδους προβλήματα, που όντως έχουν να κάνουν με την διανομή, καλό είναι να τα αναφέρει κανείς στην ίδια την κοινότητα τής ίδιας τής διανομής, πχ https://forums.linuxmint.com/

σημείωση: η άποψή μου είναι γνωστή ότι γενικά η βοήθεια είναι άσχετη από την διανομή, το συγκεκριμένο θέμα είναι η εξαίρεση στον κανόνα.

εδιτ: εγώ νομίζω ότι το πρόβλημα φαίνεται για bug τής διανομής, οπότε πρέπει η διανομή να το λύσει και για τον χρήστη να λυθεί με απλή ενημέρωση. Οπότε εδώ νομίζω ψιλοχάνουμε τον καιρό μας.

Στο mint menu–>preferences–>languages (ή όπως είναι στα ελληνικά) και ανέβασε εδώ screenshot τι σου εμφανίζει

ΥΓ έχεις πειράξει καθόλου τις γραμματοσειρές συστήματος;

Οχι δεν εχω πειραξει τιποτα δυο μερες δεν ειχα προβλημα σημερα εμφανιστηκε,
δυστυχως δεν τα καταλαβαινω πολλα απο computer ζηταω κατανοηση!!!

@bily πατησε κατω δεξια εκει που λεει “Εγκατασταση&Απομακρυνση Γλωσσων” και δες αν τα Ελληνικα δειχνουν Πληρη Υποστηρηξη με πρασινο χρωμα.
Ανεβασε και ενα screenshot απ το παραθυρο να δειχνει την Ελληνικη γλωσσα.

μηπως παιζει ρολο οτι γλωσσα εχει ελληνικα αλλά στο πεδιο περιοχη εχει german, austria utf-8 και μπερδευτηκε το συστημα;

και εγώ πιστεύω ότι κάτι εκεί έχει στραβώσει με τα locale, μια ιδέα είναι να τα κάνει πρώτα όλα αμερικανικά, να φτιάξει έτσι το πρόβλημα και μετά να αρχίσει να τα γυρνάει ένα-ένα όπως τα θέλει και να δει αν θα αναπαραχθεί το πρόβλημα. Ακόμα και έτσι όμως αυτό δεν αναιρεί την υπόθεσή μου ότι είναι bug.

1 Like

Greek Modern 1453? Δεν έπρεπε αυτό να είναι utf8?

2 Likes

ναι ετσι μου φαινεται και εμενα, αλλά επισης εχω την αισθηση οτι αν βαλεις αναλογες ρυθμισεις και σε άλλες διανομες ισως να δεις κατι τετοιο (λεω εγω τωρα)

μολις εκανα εγκατασταση σε VirtualBox
πρεπει να ειναι ετσι

Κάνε κλικ στην τελευταία επιλογή και φρόντισε όλες οι γλώσσες που χρησιμοποιείς να έχουν πλήρη εγκατάσταση και να μην τους λείπουν πακέτα. (να είναι πράσινες). Μετά πάτα “εφαρμογή σε επίπεδο συστήματος”

Λοιπον το προβλημα λυθηκε! o Lucinos ειχε δικιο τα εκανα αμερικανικα και το προβλημα λυθηκε!!!
Αλλα υπαρχει ακομα ενα προβληματακη οταν ξαναβαζω ελληνικα η γερμανικα μου τα ξαναβγάζει οπως πριν, οποτε πρεπει να μεινω με τα αμερικανικα!
παρόλα αυτά σας ευχαριστώ ολους για την βοηθεια!

1 Like

ετσι οπως το ειχες, με επιφυλαξη γιατι μπορει να καταλαβα λαθος, ηταν σαν να ειχες επιλεξει τα ελληνικα που μιλανε στην αυστρια και για αυτο νομιζω οτι εβγαιναν ετσι. Δηλαδη πως λεμε τα αγγλικα που μιλανε που μιλανε στην σκωτια που ειναι λιγο διαφορετικα απο τα αγγλικα που μιλανε στην αμερικη, κατι παρομοιο αλλά ελληνικα στην αυστρια δε μιλανε, οποτε εχασε τη μπαλα το συστημα, δεν «περιμενε» τετοια ρυθμιση.

Raik 4 χρονια εχω linux mint και δεν ειχα προβλημα με τα ελληνικα αυτο ηρθε προσφατα οταν του περασα την 19.3 τελος παντων θα το αφήσω προσωρινος και βλεποντας και κανοντας!

Εγώ πάντως θα επαναλάβω την άποψή μου. Ότι τέτοια bug καλό είναι να τα αναφέρει κανείς στην διανομή. Και αν αναπαράγονται εύκολα, τότε θα λυθούν και εύκολα και ο χρήστης δεν θα χρειαστεί να κάνει τίποτα εκτός από μια απλή ενημέρωση τού συστήματος που θα λύσει το πρόβλημα.

3 Likes

lucinos θα το εκανα αλλα δυστυχως δεν μιλαω αγγλικα!

1 Like